منتديات صيام الاسلامى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل تورتة اعياد الميلاد

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل تورتة اعياد الميلاد Empty طريقة عمل تورتة اعياد الميلاد

مُساهمة من طرف بنت سينا الخميس ديسمبر 27, 2007 12:51 pm

مقادير الكيكة :

ـ 6 بيضات (مش خمسة انا عارفكم بتحبوا تعملوا مصالح من ورا الطبيخ) ...

ـ كوب دقيق (دقيق فاخر مش اي دقيق) ..

ـ كوب سكر ناعم(ولو مش موجود ناعم نحطله اي كريم علشان ينعم) ..

ـ ملعقة صغيرة باكينج باودر (او باكينج بوشر .. مش هتفرق كتير) ..

ـ نصف ملعقة صغيرة فانيليا (أو فاصوليا) ..

ـ ملعقتا كاكاو بودرة (لو مش بودرة نجيب بودرة تلك .. اهو اي بودرة) ..

مقادير الحشو:

ـ 450 جرام كريمة شوكولاته (او جريمة شباطه) ..

ـ 250 جرام سوفت جلاس شوكولاته (او 250 جرام سوفت وير) ..

ـ 200 جرام شوكولاته لتزيين التورتة.طريقة عمل تورتة اعياد الميلاد Ribbonweddingcake

الطريقة ([size=12]ركزوا علشان بتغلطوا في الخطوة دي):
[/size]
ـيتم تسخين الفرن على درجة حرارة 180 مئوية (بلاش تستخدمي الطاقة الشمسة المرة دي) ..

ـ يحضر قالب كيك(مش قالب طوب .. أصل انا عارفكم بتحبوا العنف) ، يفضل أن يكون على شكل قلب، بدهنه بالزبد وقليل من الدقيق. في جانب آخر يخفق البيض مع السكر والفانيليا بالخلاط الكهربائي مدة 20 دقيقة حتى تظهر علامة المنقار عند رفع المضرب لأعلى.

ـ ينخل الدقيق مع الباكينج باودر ويضاف اليه مقدار الكاكاو، ثم تضاف جميع المكونات الأخرى بالتدريج الى خليط البيض والسكر مع الاستمرار بالتقليب بخفة.

ـ يسكب خليط الكيكة في القالب ويدخل إلى الفرن لمدة 45 دقيقة أو حتىتنضج الكيكة. من الممكن اختبار النضج بملاحظة انفصال الكيكة عن جدارالقالب.

ـ تقلب الكيكة بعد إخراجها من الفرن على قاعدة من السلك وتترك جانبا حتى تبرد.

ـ تقطع الكيكة إلى ثلاثة أجزاء متساوية، ويفصل كل جزء على حدة. ثم يوضع الجزء الأسفل على طبق التقديم، قبل البدء بوضع طبقة من كريمة الشوكولاته عليها، تليها طبقة أخرى من كريمة الشوكولاته على الطبقة الثانية من الكيكة. تكرر نفس العملية على الطبقة الثالثة، بعدها تساوى الطبقات الثلاث فوق بعضها بعضا (بدأنا نتوه و نتلخبط طبعا .. انا عارف) ..

ـ تغطى جوانب التورتة بكريمة الشوكولاته وتوضع في الجزء المخصص للتجميد في الثلاجة «الفريزر» لمدة 10 دقائق حتى تتماسك جيدا. تخرج ويوضع عليها سوفت جلاس الشوكولاته (او سوفت وير زي ما قولنا)، ثم تزين من الجوانب ببشر الشوكولاته الخام وعلى الوجه بوردات من الشوكولاته وحبات الكريز.
بنت سينا
بنت سينا

عدد الرسائل : 81
تاريخ التسجيل : 06/12/2007

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى